PREDIKSI KESATU US BAHASA JAWA 2013

PREDIKSI KESATU

UJIAN SEKOLAH ( US ) 2013

BAHASA JAWA

Kelas : VI ( ENAM )

1. Pucung

Bapak pucung, cangkemu madep menduwur

Sabamu ing sendhang

Pencokamu lambung kering

Prapteng wisma si pucung mutaha guwaya

Guru gatra tembang pucung ing ndhuwur yaiku …

a. 4

b. 5

c. 6

d. 7

2.            Pangkur

Mingkar mingkuring angkara

Akarana karenan mardi siwi

Sinawung resmining kidung

Sinuba sinukarta

Mirih kertata pakartining ngelmu luhung

Kang tumrap naneng tanah jawa

Agama ageing aji

Guru wilayangan lan guru gatra ing baris ingkang pertama yaiku …

a. 7a

b. 8a

c. 9u

d. 10i

3.  Apa batangane cangkriman “Cebloke ing ngisor  digoleki mendhuwur”?

a. wong celanaan

b. genteng bocor

c. wong adol pitik

d. wong menek kerambil

4. Turune ing endhas, mangane ing endhas, bebuang ugo ing endhas. Batangan cangkriman ing ndhuwur yaiku …

a. manuk

b. tuma

c. cecak

d. tikus

5. Raden Werkudara nduweni gaman arane …

a. Gada rujak pala

b. Pulanggeni

c. Gada wesi kuning

d. Cakra

Lebih lengkapnya soal di atas dapat downlod di bawah ini !

Prediksi Kesatu Ujian Sekolah Bahasa Jawa 2013

Iklan

Tentang Bamboseducation

Blog Pendidikan, Pelatihan, dan Bimbingan Belajar
Pos ini dipublikasikan di BANK SOAL, BERANDA, DOWNLOAD, SOAL BASA JAWA, SOAL KELAS ENAM, UASDA. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s